Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: H: 9:00-13:00 • K: 12:00-17:00 • Sz: 9:00-13:00 • Cs: 12:00-17:00 • P: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Évközi 22. vasárnap - 2024. szeptember 1.

Évközi 22. vasárnap van.

Kedd:        Nagy szent Gergely pápa.

Szombat: Szent Márk, szent István, szent Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk.         

A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön az este ½ 6-kor kezdődő szentórát papi hívatásokért ajánljuk fel. Elsőpéntek egésznapos szentségimádás. Reggel ½ 7, ¼ 8 lesznek szentmisék. A ¼ 8 órai szentmise után szentségkitétel, 12-kor szentolvasó, du. 3-kor az irgalmasság rózsafüzére. Du. ¾ 5-kor szentóra elmélkedéssel, énekekkel, majd szentségeltétel, 6-kor szentmise. A Szűzanya Szeplőtelen Szívének elsőszombati ájtatossága du. ¼ 6-kor rózsafüzérrel kezdődik, 6-kor szentmise, a szentmise után Szűzanya köszöntő.

 

Szeretettel hívjuk keresztelési, első szentáldozási és bérmálási felkészítőre azokat a fiatalok, házasságra készülőket és felnőtteket, akik még nem részesültek e szentségek valamelyikében és szeretnék Krisztust jobban megismerni, az ő útján járni. Az első találkozó szeptember 29-én, vasárnap az esti 6 órai szentmise után lesz a Nagytemplomban. Jelentkezni lehet a plébánia hivatalban (92/599-230), az email címen ('+e})());), valamint a sekrestyében.

 

A plébániahivatal nyitva tartása:

- hétfő:                9-13

- kedd:                12-17

- szerda:             9-13

- csütörtök:       12-17

- péntek:            9-13

 

A hétköznapi szentmisék a héten:

-hétfő, szombat: reggel ½ 7 és este 6.

-kedd- szerda, csütörtök, péntek: reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

 

Szeptember 9-16 között Városmissziós hét lesz városunkban. A missziós hét során folyamatos szentségimádás lesz a Kálvária kápolnában. Az Oltáriszentség őrzése és a szentségimádás szeptember 9-én hétfőn reggel 8 órától kedd reggel 8 óráig a plébániánk feladata. A Városmissziós hét programja a hirdetőtáblán és az Ünnepi Harangszó új számában olvasható. A plébániai újságot a testvérek a szokott helyen találják.

 

Jövő vasárnap évközi 23. vasárnap lesz. Jövő vasárnap a Kazinczy téren de. 10 órakor kezdődik a városmissziós hetet indító szentmise. A szentmise főcelebránsa Dr. Székely János püspök úr lesz. Ezen a szentmisén való részvételünkkel tanúságot teszünk a Krisztusba vetett hitünkről és hűségünkről. Ezért kérjük és buzdítjuk testvéreket, hogy minél többek vegyünk részt e szentmisén. A Nagytemplomban de. 10 órakor nem lesz szentmise. Zalabesenyőben szombaton este 6-kor lesz szentmise.

 

Ifjúsági közösségek indulnak plébániánkon Rákos József káplán atya vezetésével. Időpont és ismertető a kihelyezett plakátokon olvasható.

 

Szentlélek szeminárium indul a Szent Család Óvodában szeptember 30-tól. Jelentkezési lap található az újságos asztalnál és a sekrestyében.