Virtuális séta

Irodai nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 9:00-13:00

Telefon: 92/599-230 | E-mail:

Húsvét 5. vasárnap - 2024. április 28.

Húsvét 5. vasárnapja van. A ½ 12-kor az elsőáldozók szentmiséje lesz. Imádkozzunk értük.

 

Május 1-től a szentmisék kezdési időpontja – nagyon sokak kérésére –nem fog változni: hétköznapon és a vasárnapokon az esti szentmisék 6 órakor kezdődnek.

 

Május a Szűzanya hónapja. A szentmisék előtt ¾ 6 órakor a Loretói litániával köszöntjük Égi Édesanyánkat.

 

Hétfő: Sienai szent Katalin, szűz,   egyháztanító, Európa társvédőszentje.

Kedd:         Szent V. Piusz pápa

Szerda:      Munkás szent József.

Csütörtök: Szent Atanáz püspök, egyház-

                       tanító.

Péntek:     Szent Fülöp és Jakab apostolok.

Szombat:  Szent Flórián vértanú.

 

Egyházmegyei zarándoklat lesz május 1-én, szerdán, a Pusztacsatári Mária kegyhelyre. Autóval és busszal csak Ozmánbükig lehet menni. Onnan ¼ 10-kor gyalogos zarándoklat indula kegyhelyig Dr.Székely János püspök úr vezetésével. Az idősebbeket kisbuszokkal elviszik. Ismertető a faliújságon olvasható.

 

A héten lesz elsőcsütörtök, elsőpéntek és elsőszombat. Elsőcsütörtökön este ¼ 6-kor szentóra a papi és szerzetesi hívatásokért, ¾ 6-kor Loretói litánia. Elsőpéntek egésznapos szentségimádás. A szentmisék reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 órakor kezdődnek. A ¼ 8 órai szentmise után szentségkitétel, 12 órakor szentolvasó, du,3-kor az irgalmasság rózsafüzére, ¼ 6-kor szentóra, szentségeltétel, ¾ 6-kor Loretói litánia. A Szűzanya Szeplőtelen Szíve elsőszombati ájtatossága du. 5 órakor rózsafüzérrel kezdődik, 6-kor szentmise, a szentmise után Szűzanya köszöntő.

 

A Mindszentyneum buszos zarándoklatot szervez az esztergomi Mindszenty- szentmisére május 4-én, szombaton. Részletes program a faliújságon olvasható.

 

Az Ünnepi Harangszó új számát a testvérek a szokott helyen találják. Adományokat elfogadunk plébániai újságunk előállítási költségéhez.

 

A hétköznapi szentmisék rendje a héten:

-        hétfő, szombat reggel ½ 7 és este 6 óra

-        kedd, szerda, csütörtök, péntek reggel ½ 7, ¼ 8 és este 6 óra

 

Jövő vasárnap Húsvét 6. vasárnapja lesz.  Jövő vasárnap az esti szentmisében megemlékezünk Mindszenty József bíboros úr halála 49. évfordulójáról, és megkoszorúzzuk a templomunk melletti szobrát.

 Jövő vasárnap du. 4 órakor családos szentmise lesz a Szent Család Óvoda kápolnájában.